ARNHEM - Vitesse ziet de achterstand op koploper Ajax verder oplopen nadat men in het eigen Gelredome niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen. De Arnhemmers hadden in de eerste helft duidelijk het betere van het spel, maar de gasten kenden na de rust een sterke opleving.

De thuisploeg kwam kort voor de rust op voorsprong via een klutsgoal van Oussama Darfalou die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg. Op die tussenstand viel niets aan te merken want met name op het Friese middenveld werden Rodney Kongolo en Joey Veerman regelmatig overlopen door Riechedly Bazoer en Oussama Tannane.

Na de rust leek Heerenveen dit beter onder controle te hebben en kende een sterke fase waarin keeper Remko Pasveer eerst nog twee keer weet te redden, maar uiteindelijk moet capituleren op een inzet van Sherel Floranus: 1-1. Het duel ging in het vervolg op en neer zonder echt noemenswaardige kansen.