LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zich goed hersteld van de nederlaag die het verleden week leed bij Helmond Sport. In de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch zegevierde de ploeg van Sjors Ultee met 3-1.

De Friezen dankten de zege met name aan een sterke openingsfase met dank aan het aanvalasduo Remco Balk en Michael Breij. Na zestien minuten had Balk al tweemaal het net gevonden, beide keren op aangeven van Breij. De gasten uit Den Bosch deden wel voor rust iets terug via Rik Mulders waarna het duel nog even kort gestaakt werd.

Na de rust mocht de thuisploeg met name keeper Van Osch dankbaar zijn die de Brabanders enkele keren van het scoren afhield. De beslissing viel in de 63e minuut toen Balk gevloerd werd door keeper Ojrzynski. De dit seizoen toch al terfzekere Milan Smit toonde zich vanaf elf meter weer eens koelbloedig.