LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft vrijdagavond in een spectaculaire wedstrijd van Jong Ajax gewonnen. In een duel dat bol stond van de verdedigende fouten werd het 4-2 voor de Friezen.

Het regende fraaie doelpunten in Leeuwarden. Gabriel Misehouy zette de Amsterdamse beloften al snel op voorsprong met een fraaie uithaal, maar luttele minuten later scoorde Silvester van der Water uit een minstens zo mooie poging. Zo mooi als de eerste twee treffers waren, zo knullig zag de derde eruit. Michael Breij kreeg een presentje van een schutterende Amsterdamse defensie en pakte het dankbaar uit: 2-1. Jong Ajax, waar Skye Vink, zoon van Marciano Vink, bij zijn debuut al snel uitviel met een hamstringkwetsuur, gaf nog een doelpunt weg . Slordig uitverdedigen bood Remco Balk de kans om vanaf randje zestien binnen te krullen. Even later ging ook de Leeuwarder defensie in de fout en Rida Chahid profiteerde dankbaar.

Na rust bleef het defensieve gestuntel gewoon doorgaan, met een strafschop tot gevolg tien minuten na rust. Milan Smit scoorde vorige week bij telstar al tweemaal vanaf de stip en was ook nu koelbloedig. Het publiek werd ook de rest van de avond vermaakt, maar het bleef bij 4-2..