DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst met 3-2 gewonnen van SC Heerenveen, dat ruim een half uur een tiental was na rood voor Webster.

Go Ahead Eagles begon flitsend met een kans en een afgekeurde goal, maar het overwicht werd toch omgezet in doelpunten van Kuipers met een bekeken schot en een benutte strafschop van Rommens. SC Heerenveen speelde pover, maar net voor rust vond Webster de aansluiting nadat doelman De Lange de bal had losgelaten.

De Friezen veerden na rust op, maar na de rode kaart van Webster wegens een forse charge, strafte Sow zwak verdedigen af. De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar Sahraoui maakte na goed doorzetten de 3-2, waarna de slotfase nog eventjes spannend werd.