VENLO - SC Heerenveen is zondagmiddag op het nippertje aan een nederlaag ontsnapt bij VVV-Venlo. Benjamin Nygren wist in de slotminuut een punt te redden voor de Friezen die wel al voor de tiende keer zonder overwinning bleven.

Het is inmiddels sinds 1 november dat Heerenveen nog eens aan het zoet der overwinning mochten proeven en daarna volgden vier nederlagen en vijf gelijke spelen. In Noord-Limburg kwam daar nog eens een gelijkspel bovenop en op basis van wat beide ploegen in de eerste helft lieten zien verdiende ook niemand de zege. In een te laag tempo, met veel foute keuzes en weinig kansen ging men na 45 minuten met 0-0 de kleedkamer weer in.

Deze stand bleef ook na de rust lang staan, maar het venijn zat 'm toch nog in de staart van het duel. Met nog ruim tien minuten op de klok wist Joshua John met een prachtige treffer VVV op voorsprong te schieten en ook de gelijkmaker van Nygren in de slotminuut bleek een fraaie waardoor het op 1-1 eindigde.