DOETINCHEM - SC Cambuur staat weer op de plaats waar het aan het eind van het seizoen ook zo graag wil staan. Door in de topper bij De Graafschap met 0-2 te zegevieren heeft de ploeg van Henk de Jong de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie weer in handen.


De Jong begon met dezelfde elf spelers waarmee vorige week Almere City FC hardhandig opzij werd gezet (7-2). Bij De Graafschap keerde de kersverse vader Dryl van Mieghem terug in de basis, maar moest Mohamed Hamdaoui verstek laten gaan.

In een levendig duel leverden beide teams veel strijd, maar waren de beste kansen voor de gasten uit Friesland. Zo moest keeper Rody de Boer al in actie komen bij pogingen van Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs. Aan de andere kant miste Toine van Huizen een riante kopkans. Kort voor rust wist SC Cambuur aan de leiding te komen. De Graafschap kreeg een corner niet goed weg waarna Erik Schouten de stand op 0-1 bracht.

Na de pauze ging De Graafschap vol ten aanval en via Ralf Seuntjens en Elmo Lieftink kreeg de ploeg van Mike Snoei ook wel degelijk kansen. Terwijl de gelijkmaker in de lucht leek te hangen sloegen de gasten toe toen Giovanni Korte keeper de Boer met een fraaie stiftbal verschalkte. De thuisploeg probeerde het nog wel, maar SC Cambuur speelde het duel gecontroleerd uit.

De Graafschap - SC Cambuur 0-2 (0-1)
42. Schouten 0-1
65. Korte 0-2