LEEUWARDEN - Met nog tien wedstrijden te gaan is SC Cambuur weer een stapje dichterbij rechtstreekse promotie. Naast directe achtervolger De Graafschap verspeelden alle concurrenten punten terwijl de ploeg van Henk de Jong zelf met 4-2 won van Jong PSV.

Uiteraard was het weer Robert Mühren die de score opende na een goede pass van Oratmangoen. Toch wist Madueke voor een verrassende 1-1 ruststand te zorgen. In de tweede helft wist Michael Breij de Friezen opnieuw op voorsprong te brengen, maar nu was het Vertessen die de PSV-beloften op gelijke hoogte bracht.

Invaller Jamie Jacobs wist met nog een kleine twintig minuten op de klok voor de derde keer voor een voorsprong te zorgen en nu hield men wel stand. In de slotfase wist Mühren vanaf de strafschopstip zelfs nog zijn 24e van het seizoen te maken.