HEERENVEEN - FC Emmen heeft in de strijd tegen degradatie drie zeer belangrijke punten gepakt. Dankzij drie treffers van Ole Romeny won de ploeg van Dick Lukkien met 2-3 bij sc Heerenveen.

Heerenveen greep Emmen in het Abe Lenstra Stadion direct bij de keel.Van Otterlo en Sarraoui misten nog goede kansen, maar Van Hooijdonk, die ook de laatste zes Heerenveen-treffers had gemaakt, faalde niet. Pas na een half uur kwam Emmen wat onder de druk uit.

Kort na de rust prikte Romeny plotseling de gelijkmaker binnen.Van Hooijdonk zette Heerenveen vanaf de stip, na vasthouden van Te Wierik opnieuw op voorsprong,maar Romeny had het laatste woord. Hij maakte met het nodige fortuin wederom gelijk en kopte in blessuretijd ook nog eens de 2-3 binnen.