ROTTERDAM - SC Cambuur is het jaar 2020 op dezelfde plaats geëindigd als in het voorgaande afgebroken seizoen. De ploeg van trainer Henk de Jong kroonde zich officieel tot winterkampioen na een nipte 0-1 zege bij Excelsior.

Het enige doelpunt van de middag kwam weer op naam van topschutter Robert Mühren die zijn vijftiende van het seizoen maakte. De spits kopte na een klein kwartier een puike voorzet van Giovanni Korte tegendraads tegen de touwen. Hoewel beide ploegen wel op de aanval speelden was men ook vaak slordig en tot noemenswaardige kansen in de eerste helft dan ook niet meer.

Na de rust waren er meer mogelijkheden. Zo raakte Mees Hoedemakers de paal, iets wat Reuven Niemeyer aan de andere kant ook zou doen. Mühren kreeg zelf ook nog een tweetal kansen, maar zag er telkens net een Excelsior-verdediger tussen komen. De enige speler in de Keuken Kampioen Divisie die dit seizoen meer scoorde dan Mühren, Elias Mar Omarsson, kreeg ook nog een mogelijkheid doch zag keeper Stevens keren waardoor hij op zeventien doelpunten blijft staan en SC Cambuur de zege over de streep trok.

De Friezen hebben nu zes punten voorsprong op directe belager Almere City FC die maandagavond nog in actie komen tegen Jong PSV.