HEERENVEEN - Het Friese onderonsje in de Beloftencompetitie heeft maandagavond een ware doelpuntenshow opgeleverd. Op sportpark Skoatterwâld won Jong SC Heerenveen met 7-3 van Jong SC Cambuur. Anders Dreyer was met 3 goals en 3 assists verantwoordelijk voor een groot deel van die productie.

Een bliksemstart leverde de thuisploeg van trainer Ronnie Pander al een 4-0 voorsprong op binnen twintig minuten. Dreyer scoorde tweemaal en ook Rami Hajal en Jordy Bruijn vonden het net. Nog voor de rust deed Mees Gootjes iets terug namens Cambuur.

In de tweede helft bracht Daniel Bouman de Leeuwarders nog dichterbij, maar via Alen Halilovic liep de thuisploeg weer uit. Bruijn maakte vervolgens zijn tweede en dat deed ook Bouman waarna "man of the match" Dreyer de eindstand op 7-3 bepaalde.