WIJDEWORMER - Jong AZ heeft koploper SC Cambuur maandagavond geen pijn kunnen doen. De Friezen wonnen op het AFAS-trainingscomplex overtuigend met 0-3. Voormalig AZ-er en topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Robert Mühren, was weer eens belangrijk met twee treffers.

In eerste instantie hield keeper Rody de Boer de Volendammer nog tweemaal van het scoren af. Na een kleine twintig minuten voetbal was toch raak voor Mühren. De aanvaller mikte de bal via een volley uit een moeilijke hoek achter de kansloze De Boer. Nog voor de rust wist Mühren ook de 0-2 te maken, nu naar voorbereidend werk van Mees Hoedemakers. Nog in de eerste helft kreeg Jong AZ wel een aantal kansen waarbij Abouklal dichtbij was met een poging op de lat.

Na de rust gebeurde er veel minder en uiteindelijk was het ver in blessuretijd Michael Breij die de eindstand op 0-3 bepaalde.