ALMELO - In een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende heeft Heracles Almelo toch de drie punten in eigen huis gehouden. Tegen een onthutsend zwak SC Heerenveen maakte Delano Burgzorg vlak voor tijd de enige treffer.

Het moet ook gezegd worden dat de thuisploeg de minst slechte was van de twee teams en wellicht daarom alsnog de zege verdiende. In een eerste helft gebeurde er werkelijk nauwelijks iets voor beide doelen en de spelers grossierden in foute keuzes en rommelig spel. Heerenveen raakte daarbij ook nog eens Siem de Jong kwijt met een blessure.

Ook na de rust werd het er niet veel beter op. Heracles doet nog een paar doelpogingen, maar Heerenveen dat tot vandaag al tien wedstrijden niet meer won bakt er nog steeds niets van. Het duel lijkt dan ook rechtstreeks op 0-0 af te stevenen tot Burgzorg in de 88e minuut de bal voor zijn voeten krijgt en het erbarmelijke schouwspel alsnog beslist.