DORTMUND - Mare Westra 13 jr en Jason Pries 20 jr trainend bij Hapkido Oase uit Sint Nicolaasga behaalde jl. zaterdag een schitterende 1e prijs op het onderdeel zelfverdediging op de German Open Hapkido Championship in Dortmund. Met zo’n 15 deelnemende landen met zelfs deelnemers uit o.a. de USA, Australië en Finland hebben zij in een zwaar en groot deelnemers veld de hoogste eer weten te behalen. Daar zij ook al in November 2023 beide Open Europees kampioen zijn geworden, bewijst nogmaals dat zij tot de Europese top behoren. Proficiat voor beiden!

Leraar Martin Zingel die zelf ook als hoofdscheidsrechter aan dit Kampioenschap mocht meewerken was dan ook super trots op zijn leerlingen!

Op zondag 23 April vond er aansluitend in dezelfde Sporthal in Dortmund een Hapkido Worldseminar plaats met ook weer deelnemers uit dezelfde 3 continenten. Zingel in bezit van o.a. zwarte Band 8e dan Hapkido en Jiu-jitsu, directeur bij de Therapeutische zorginstelling De Oase uit Follega voor kinderen/jongeren met een beperking was een van de grootmeesters die hier les mochten geven en waar ook weer Hapkido de Oase aan deelnam. Als grote verassing mocht hij op het eind uit handen van de President van de Duitse Hapkidobond Volker Gößling een speciale plaquette voor verdiensten in ontvangst nemen. Was een mooi geslaagd weekend om op terug te kijken!

Afgelopen 2 weken heeft Zingel op de donderdagmiddag aantal introductielessen weerbaarheidstraining Hapkido op It Klimmerblêd te Sint Nicolaasga voor groep 4 t/m 8 mogen verzorgen. Een compliment voor de inzet van de kids en leraren! Er zijn nog enige plaatsen vrij op de Hapkido lessen op de donderdag van 18.15 t/m 19.15 uur in gymzaal op de Kerklaan 76 te Sint Nicolaasga.