LEEUWARDEN - Mocht men bij SC Cambuur denken dat men na de uitstekende competitiestart ongenaakbaar zijn, dan zijn ze vrijdagavond door Go Ahead Eagles weer met de voeten op de grond gedrukt. Trainer Kees van Wonderen had de zaakjes tactisch goed voor elkaar en zag zijn ploeg met 0-2 zegevieren bij de titelfavoriet.

Na een stormachtig begin van de Friezen sloegen de gasten al snel toe. Een slimme vrije trap van Eyibil bracht Jeroen Veldmate voor keeper Sonny Stevens en was de voorsprong daar. Veel mogelijkheden kregen de Eagles daarna niet meer, maar verdedigend stond het prima, al moest men bedacht blijven op de bevliegingen van Isa Kallon. Het Cambuur van Henk de Jong kwam echter ook niet tot grote kansen.

Een bliksemstart kort na rust bracht de beslissing toen de in de eerste helft nog onzichtbare Bradly van Hoeven de bal in de eerste minuut oppikte en de 0-2 liet aantekenen. Een stevig offensief van de thuisploeg was het gevolg, maar de hechte defensie van de Deventer formatie gaf geen krimp en anders was daar immers doelman Gorter die negentig minuten de baas was in zijn eigen strafschopgebied.

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 0-2 (0-1)
7. Veldmate 0-1
46. Van Hoeven 0-2