DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft z'n tweede zege in dertien duels weten te boeken. Drie weken na de stunt thuis tegen Ajax (2-1) werd SC Cambuur in De Adelaarshorst met 3-0 verslagen.

De eerste helft leverde twee treffers op voor de sterkere thuisploeg van trainer Kees van Wonderen, maar aan beide werkten de gasten uit Leeuwarden mee. Joris Kramer kopte raak via Mees Hoedemakers en Luuk Brouwers zag zijn kopbal via keeper Bos en de paal in het doel rollen. SC Cambuur kwam voor de rust slechts tot wat dreigende momenten.

Na rust daalde de amusementswaarde van het duel. Go Ahead Eagles koesterde de kostbare voorsprong en SC Cambuur wist amper gevaar te stichten. Mats Deijl besliste de wedstrijd een klein kwartier voor tijd na de bal veroverd te hebben tussen de aarzelende Doodeman en Bangura.