LEEUWARDEN - De competitie in de Keuken Kampioen Divisie is op de eerste speeldag van 2020 direct een stuk spannender gewonnen. Koploper SC Cambuur ging namelijk in eigen huis onderuit tegen het voor de in winterstop ook al in vorm zijnde FC Volendam. De ploeg van trainer Wim Jonk zegevierde met 1-2.

De Volendammers begonnen direct sterk in Friesland en pal nadat Derry John Murkin al een goede mogelijkheid had gemist was het Franco Antonucci die beheerst wist te scoren op aangeven van Deul. Nadat de thuisploeg daarna even aandringt met kansjes voor Robert Mühren en Robin Maulun. Halverwge de tweede helft is het echter bijna 0-2 als de pegel van Jari Vlak op de paal belandt. De 0-1 blijft tot de rust staan mede omdat Mühren voorlangs mikt en de poging van Maulun door Nordin Bakker wordt gered.

Ook de tweede helft gaat voortvarend voor de gasten die opnieuw snel weten te scoren. Murkin weet zich vrij te spelen na een assist van Vlak en zorgt voor de 0-2. Bijna maakt hij even later zelfs zijn tweede, maar zijn kopbal mist precisie. De ploeg van Henk de Jong probeert het vervolgens met een offensief en nadat een kopbal van Mühren nog gekeerd wordt door Bakker weet Jamie Jacobs de 1-2 binnen te tikken. In de slotfase missen kopballen van Mühren en Maulun doel waardoor FC Volendam de zege over de streep trekt en zo op vijf punten van de koploper komt.

SC Cambuur - FC Volendam 1-2 (0-1)
7. Antonucci 0-1
50. Murkin 0-2
71. Jacobs 1-2