ZWOLLE - Een week na het ontslag van trainer John Stegeman heeft PEC Zwolle voor het eerst in zes wedstrijden weer eens gewonnen. In eigen huis toonde de ploeg zich slagvaardig en effectiever dan SC Heerenveen (4-1).

Met Leeroy Echteld als interim-trainer op de bank kreeg de thuisploeg al in de eerste minuten een levensgrote kans, maar op onverklaarbare wijze wist Manuel Benson de bal niet in het doel te krijgen. Hierna toonde SC Heerenveen zich even sterker met kansen voor Halilovic en Henk Veerman die op zijn verjaardag echter op de paal mikte. Even later is het wel raak als Mitchel van Bergen een voorzet van Rami Kaib magnifiek langs keeper Mous schiet. De 0-1 blijkt tevens de ruststand.

Na de rust toont de thuisploeg zich ineens een stuk slagvaardiger. Binnen een aantal minuten weet Virgil Misidjan bij de tweede paal hard binnen te schieten en is het gelijk. Twintig minuten voor tijd volgt de voorsprong na een strakke aanval met Benson en Misidjan aan de basis en Thomas Buitink die fraai afrondt. Aan de andere kant krijgt Henk Veerman nog twee kansen, maar heeft deze avond het vizier niet op scherp staan. Daarentegen blijkt de thuisploeg een stuk effectiever want in de slotminuten weet eerst Bram van Polen koppend te scoren en bepaalt Eliano Reijnders de eindstand op 4-1.