LEEUWARDEN - De Graafschap heeft nog exact één zege nodig om net als kampioen SC Cambuur rechtstreeks te promoveren. Het onderlinge duel tussen beide teams eindigde vrijdagavond in 1-1 en daar konden de gasten best mee leven.


Na een mooie erehaag te hebben gevormd voor de terechte kampioen had de ploeg van Mike Snoei het moeilijk in de openingsfase moeilijk. Met 2400 supporters die eindelijk weer eens een wedstrijd mochten aanschouwen wilde de thuisploeg zich laten zien. De Graafschap kwam nauwelijks onder de druk uit, maar kwam na een standaard-situatie wel op voorsprong toen een corner door Michael Breij in eigen doel werd gewerkt. Nadien kwamen de gasten wat beter in hun spel waarbij vooral linksback Tutuarima een constante dreiging was.

Na een ruim uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via invaller Giovanni Korte met een ferme uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Het thuispubliek ging het laatste half uur op de banken om Cambuur naar de overwinning te schreeuwen. De Graafschap wist dat het een zeer belangrijk punt kon meenemen en hield geconcentreerd stand.