DOETINCHEM - De Graafschap heeft SC Heerenveen zaterdag in een oefenduel op de pijnbank gelegd. De ploeg van trainer/coach Mike Snoei zegevierde met maar liefst 5-1 over de eredivisionist.

'Sinds ik prof ben heb ik nog nooit zo'n slechte wedstrijd meegemaakt', sprak Heerenveen-aanvoerder Joey Veerman na afloop voor de camera van FOX Sports, en daarmee was gelijk alles gezegd want de Friezen kwamen er op De Vijverberg niet aan te pas.

De Graafschap meakte met name na de rust duidelijk dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Heerenveen-trainer Johnny Jansen. Mohamed Hamdoui had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gebracht, maar in het tweede bedrijf werd het van kwaad tot erger.

Ted van de Pavert, Joey Konings en Daryl van Mieghem tilden de stand naar 4-0 alvorens Rein Smit de Friese eer mocht redden. Het slotwoord was echter voor Konings die de eindstand op 5-1 bepaalde (zie foto).