HEERENVEEN - Ajax heeft in Heerenveen een einde gemaakt aan de magere reeks van de laatste weken door met 1-3 te zegevieren. Aanvoerder Dusan Tadic zette de Amsterdammers in de tweede helft op het juiste spoor door in kort tijdsbestek tweemaal te scoren.

Met Jurriën Timber (18) als opvallende basisdebutant die de voorkeur kreeg boven Alvarez en Schuurs begon trainer Erik ten Hag aan het duel bij SC Heerenveen. Timber pakte weliswaar binnen een kwartier al geel, maar speelde verder een bevredigend duel. Gescoord wordt er niet in de eerste helft al moet keeper Bednarek van Heerenveen kort voor rust tweemaal in actie komen bij pogingen van Tadic en Traoré.

In de tweede helft weet Ajax het duel wel te beslissen door in een tijdsbestek van zeven minuten drie keer te scoren. Tadic opent de score nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten valt en de friezen zijn nauwelijks bekomen van de schrik als de aanvoerder opnieuw op de goede plek staat na een voorzet van Tagliafico. Nog eens drie minuten later weet vervolgens Quincy Promes de wedstrijd definitief in het slot te gooien, al weet Mitchell van bergen even later nog wel een eretreffer te maken voor de Friezen.

SC Heerenveen - Ajax 1-3 (0-0)