LEEUWARDEN - Ajax heeft ook zijn tweede duel onder trainer/coach John Heitinga met ruime cijfers gewonnen. Na de 1-4 overwinning bij Excelsior werd SC Cambuur in Leeuwarden simpel aan de kant gezet: 0-5.

SC Cambuur trok een muur op, maar Ajax wist met fris en kort combinatiespel genoeg gaatjes te vinden. Na ruim een kwartier was het voor het eerst raak toen Tadic na een mooie aanval scoorde.Na flink wat gemiste kansen kopte Berghuis nog voor rust na een prachtige actie van Kudus de 0-2 binnen. Voor de thuisploeg was alleen Van der Water twee keer gevaarlijk.

Ook na rust heerste Ajax. Berghuis was opnieuw trefzeker met een fraaie krul in de verre hoek en invaller Brobbey vond met een schot in de kruising en een intikker ook tweemaal het net.