JOURE - Museum Joure doet mee aan het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober. Speciaal voor kinderen van ongeveer 10 t/m 12 jaar zijn er workshops ‘Smelten & Stollen’. Natuurlijk ga je proefjes doen en aan de slag met het smelten van verschillende stoffen. De workshops zijn op beide dagen om 13.30 en 15.00 uur. Per workshops kunnen 16 kinderen meedoen. Zeker zijn van een plaatsje? Meld je dan snel aan op www.museumjoure.nl/wetenschap. Deelname aan de workshop is gratis, je hebt wel een entreeticket voor het museum nodig (volwassenen € 9 en kinderen € 4,50).


Smelten en stollen
Het natuurkundige principe van smelten en stollen wordt gebruikt om allerlei spullen te maken. Van de chocolade in je kast, de kaarsen die op tafel staan, tot aan de bronzen beelden op straat. Tijdens de workshop hoor je hoe dit fascinerende stukje natuurkunde werkt. Maar je gaat natuurlijk vooral zelf aan de slag! Als wetenschapper in de dop experimenteer je met verschillende smelttemperaturen.

De workshop is bedoeld voor kinderen van ongeveer 10 t/m 12 jaar en vindt plaats in het Maaklokaal van Museum Joure. Natuurlijk is er voorafgaand en na afloop tijd om door het museum te gaan of lekker te zwieren op de touwkunst-schommels in de museumtuin. Tickets zijn inclusief glas limonade en thee/koffie voor begeleiders.

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is een landelijk initiatief waarmee je op een laagdrempelige manier kennismaakt met de wereld van wetenschap en technologie. Bedrijven, universiteiten, musea en ziekenhuizen geven een kijkje achter de schermen.