JOURE - Op zaterdag 18 september er aanstaande vindt alweer de modeltreinbeurs in Joure plaats in 't Haske, Vegelinsweg 20 te Joure.

Leren leven met het virus
Het coronavirus is onder ons en zal de komende jaren niet weggaan. "Wachten" tot het weg is heeft geen zin. Het is een virus waarmee men zal moeten leren leven door hygiene en gedrag aan te passen. Zolang de intensieve veehouderij, illegale vleesmarkten en de afbraak van de natuur niet ophouden kunnen virussen blijven vrijkomen en gemakkelijk op mensen overspringen.

Het Covid-19 virus zal dus niet zomaar verdwijnen, maar gelukkig zijn de meesten er inmiddels tegen ingeënt. Dat betekent niet dat je niet ziek kan worden, maar wel dat een besmetting veel milder ernstig zal verlopen en levensgevaar niet aan de orde is. Het biedt kansen om het gewone leven weer op te pakken.

Treinbeurzen starten weer op, te beginnen met Joure op za 18 sept.

Wij pakken na een jaar van afwezigheid de draad van treinenbeurzen weer op, weliswaar met wat maatregelen. De ruime zalen in 't Haske bieden de mogelijkheid om een doorlopende eenrichtingsroute langs alle deelne-mers te maken. De 1,5 meter afstand kan daarbij in acht genomen worden en als het te druk wordt moet de bezoeker even wachten.

De beurs te Joure is een begrip en bestaat al meer dan 20 jaar.

Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei nieuwe en gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

* De zaal is geopend van 09:45 - 14.15 uur
* De toegangsprijs bedraagt voor:

Volwassenen € 3,00
Kind € 1,30

http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/treinbeurs-joure/