JOURE - Op zaterdag 14 oktober aanstaande vindt alweer de modeltreinbeurs in Joure plaats in `t Haske, Vegelinsweg 20 te Joure. Dit keer met medewerking van Lolke Rispens met zijn werkende modelbaan.


De bezoeker kan hier terecht om uitbreiding te vinden voor de modelspoorbaan of overtollige spullen te verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn. Ook kan men informatie verkrijgen of bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

Modelbaan

Rasmodelbouwer Lolke Rispens zal de beurs opsieren met een werkende modelbaan in de schaal 1:160 (N-spoor). Uitgebeeld wordt een Duits landschap met een stadsgedeelte met station en een bergachtig gedeelte. De baan is verfraaid met meerdere zelfgebouwde huizen en een cascadische waterval. Lolke geeft op de beurs met plezier uitleg over het maken van bergen en het nabootsen van water op de modelbaan. En natuurlijk rijden de treinen ook.

De beurs te Joure is een begrip en bestaat al meer dan 20 jaar.

* Zaterdag 14 oktober

* De zaal is geopend van 09:45 – 14:15 uur

* De toegangsprijs bedraagt voor:

Volwassenen € 3,00

Kind € 1,30

http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/