JOURE - Tijdens de Nationale Museumweek van 1 t/m 7 april ga je in en om Museum Joure op zoek naar het voorjaar. Er zijn twee bijzondere activiteiten.

Hele week: volwassenen-speurtocht Iedere dag van de Museumweek staat een ‘volwassenen-speurtocht’ voor bezoekers klaar, deze kun je op eigen houtje doen. In het museum zijn allerlei objecten met voorjaarsbloemen, vogels en insecten. We belichten details die je anders niet zouden opvallen.

4 april: Lezing & kruidenwandeling
'Kruidenthee uit eigen tuin' Op dinsdag 4 april om 14.00 uur neemt Artina Gildemacher ons mee in de plantenwereld. Ze vertelt welke kruiden en planten uit de tuin lekker en mogelijk gezond zijn voor een kruidenthee. Een kijkje in eigen tuin zal na deze lezing (én kruidenwandeling door de museumtuin) een andere blik geven op wat er mogelijk is met bloemen, planten en (on)kruiden. Niet alleen voor thee, maar ook voor salades en zalf kun je putten uit eigen tuin.

Gratis entree met (geleende) Museumkaart

Voor beide activiteiten geldt de normale museumentree (€ 9,00 aan de kassa, € 8,50 online). Het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders. Let op: alleen in deze (museum)week mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je Museumkaart ook iemand anders blij maken met een dagje Joure.

Voor tickets en meer informatie: www.museumjoure.nl/agenda/museumweek2023