Museum Joure is in november twee weken gesloten geweest vanwege het coronavirus. Vanwege werkzaamheden aan de kade, was het museum nog wat langer dicht. Een veilig museumbezoek was daardoor nog niet mogelijk. Vanaf 2 december zijn alle panden weer toegankelijk en kunnen bezoekers weer veilig naar het museum. Wel moet je nog rekening houden met overlast van de werkzaamheden bij de kade.

Vernieuwing van de kade
Het houtwerk aan de kade was deels verrot en de kade verzakte de afgelopen jaren. Daarom moest de kade vervangen worden. Museum Joure bestaat uit 10 monumentale panden, maar door de verbouwing waren de achterste museumpanden niet bereikbaar. Het lukte niet om deze voor 19 november weer toegankelijk te maken en dus bleef Museum Joure nog een paar dagen gesloten. Op 2 december is alles weer bereikbaar en is iedereen weer van harte welkom. Wel moet je nog rekening houden met de overlast van de vernieuwing van de kade, hier wordt nog steeds aan gewerkt.

Coronaproof bezoek goed mogelijk
Je kunt zowel in het museum, de museumwinkel als de museumtuin met gemak 1,5 meter afstand houden. Het is verplicht om een mondkapje te dragen als je op bezoek komt en je moet natuurlijk van tevoren reserveren. Dat kan via www.museumjoure.nl.

Tijdelijke expositie Klaas Gubbels
De tijdelijke expositie ‘Rondom Kaskade’ van Klaas Gubbels is nog tot en met zondag 3 januari 2021 te bezichtigen. Het 6 meter hoge kunstwerk Kaskade, dat nu een permanente plek in het park bij Museum Joure heeft, is gratis te bewonderen. Voor de expositie van Klaas Gubbels geldt de reguliere entreeprijs van het museum.