JOURE - In Joure is de kersttijd weer aangebroken. Daarom is de winkelstraat van Joure veranderd in een grote lichtshow. Met acht meter hoge (energiezuinige) LED verlichte kerstbomen worden in december dagelijks en doorlopend lichtshows gegeven. Nog zo’n vijftig door LED verlichte kerstbomen geven een onvergetelijke sfeer tijdens het kerstshoppen. Dit jaar is de lichtshow aangevuld met verlichte sneeuwpoppen, een grote kerstbal waar je doorheen kunt lopen en een rendier met koets.


Fakkeloptocht

Kortom, in Joure is er een kerstspektakel dat niemand wil missen. De lichtshow zal steeds worden herhaald en dagelijks te zien zijn. Op vrijdag 15 december is er een Fakkeltocht door de Midstraat. Om 19.00 uur worden de fakkels uitgedeeld op de Merk. De kerstman komt met zijn arrenslee op bezoek. Na afloop is er muziek en warme chocolademelk. De fakkeltocht is voor zowel deelnemers als toeschouwers een prachtig schouwspel. Winkels zijn open tot 21.00 uur.

Koopzondag met ‘belslidzjen met Friese paarden’

Op zondag 17 december ben je van 13.00-17.00 uur is re een gezellige kerstkoopzondag. Ook is er een demonstratie 'Belslidzjen met Friese paarden' van 15.00-17.00 uur. Natuurlijk zal de kerstman in zijn arrenslee bij al deze gelegenheden de Midstraat bezoeken.

Wintermarkt

Vrijdag 22 december vanaf 14.00 uur zal er een wintermarkt zijn in de Midstraat. Hét moment om nog even voor de laatste cadeaus door de sfeervolle Midstraat te struinen. Of voor ingrediënt4en oor een heerlijk kerstmenu! Genieten van ‘koek en zopie’ bij de foodtrucks en de restaurantjes. Je handen warmen aan een beker Glühwein of warme chocomelk, een stuk vers gerookte vis proeven en met de mooiste cadeaus naar huis gaan.

Boxingdays

Als inmiddels traditionele afsluiting van het jaar in Joure worden weer de Boxingdays gehouden. Op 27, 28, 29 en 30 december zullen alle winkeliers in de Midstraat weer stunten met kortingen tot wel 70%. Met op zaterdag 30 december de ‘Sla je slag dag’ bij de winkels met opruimingen van restanten met hoge kortingen!

Het volledige programma van de Winterfair Joure 2023: www.waterlandvanfriesland.nl/joure/winterevent

Over VVV Waterland van Friesland

VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied zestien VVV-locaties en achttien informatiepunten. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Ongeveer 950 ondernemers zijn lid van VVV Waterland van Friesland. De VVV verbindt deze ondernemers met elkaar in één krachtige netwerkorganisatie.