JOURE - Op dinsdag 18 april organiseert de Vereniging Vrienden van Museum Joure een lezing van landschaps- en natuurfotograaf Jan Tijsma. De lezing sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van Museum Joure en is bedoeld voor leden van de vereniging èn andere geïnteresseerden. De lezing begint om 20.45 (inloop vanaf 20.30 uur) en vindt plaats in Museum Joure (Museumstraat 2).Leden van de vereniging hebben gratis toegang, andere bezoekers betalen € 5,00 per persoon. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.museumjoure.nl/agenda/jan-tijsma of met een mail naar info@vriendenvanmuseumjoure.nl.

Sinds 2008 is het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân het werkterrein van fotograaf Jan Tijsma. Over dit bijzondere gebied heeft hij verschillende presentaties gemaakt. Op de jaarlijkse ledenavond vertelt hij over zijn hobby en neemt hij ons mee op pad het landschap in met een kleur- en klankrijke audiovisual “twaalf maanden landschap, natuur en vogels”. Jan is Grut Ambassadeur van het Nationaal Landschap, vrijwilliger bij de natuurorganisaties en als zodanig ook verbonden aan het bezoekerscentrum Mar en Klif. Daar zijn ook veel van zijn foto`s te bewonderen. Met zijn lezingen gaat hij door heel Fryslân en zelfs daarbuiten op pad en heeft de afgelopen jaren duizenden liefhebbers mee laten genieten van zijn hobby en passie.

Vereniging Vrienden van Museum Joure
Leden van de Vriendenvereniging hebben gratis toegang (2 personen per lidmaatschap) tot de lezing, inclusief koffie/thee en oranjekoek. Niet leden betalen € 5,00 per persoon.Bent u geen vriend van museum Joure maar u wilt dit wel worden (minimale bijdrage € 20,00 per jaar), dan kunt u informatie hierover vinden op onze site www.vriendenvanmuseumjoure.nl.