JOURE - Op dinsdag 8 maart organiseert de Vereniging Vrienden van Museum Joure een lunchlezing van Hylke Speerstra in de Hobbe van Baerdt-tsjerke in Joure. Centraal staat het in juni verschenen boek van Speerstra: ‘Testamint fan de siel.’ De lezing start om 12 uur (inloop vanaf 11.30) en duurt tot ca. 13.30.
De lezing is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De entree voor niet-leden is € 7,50 inclusief, koffie, thee en een eenvoudige lunch. Voor leden is de entree en lunch gratis. Aanmelden kan via info@vriendenvanmuseumjoure.nl. Let op: de lezing wordt in het Fries gegeven.


Testamint fan de siel laatste boek Hylke Speerstra

De Friese schrijver Hylke Speerstra (1936) heeft met Testamint fan de siel weer een prachtig boek aan zijn oeuvre toegevoegd. Van zijn hand verschenen ook de bestsellers: de Oerpolder, It wrede paradys en Op Klompen door de Dessa. In dit boek vertelt Hylke Speerstra over de belevenissen van twee jongens, die los van elkaar een verschrikkelijke jeugd hebben meegemaakt. De ene in Friesland de andere in Canada. Ze maken carrière en vinden de liefde. Als oude mannen ontmoeten ze elkaar weer en ontdekken ze dat ze meer gezamenlijk hebben dan gedacht.
Een verhaal waarin Speerstra de geschiedenis tot leven brengt, zoals hij dat al zo vaak in zijn eerdere boeken heeft gedaan. Een formidabel opus, dat naar zijn eigen zeggen Speerstra’s laatste boek is.
Na afloop is het boek te koop, dat Speerstra dan zal signeren.

Vereniging Vrienden van Museum Joure

De Vereniging Vrienden van Museum Joure steunt met financiële middelen Museum Joure. Jaarlijks organiseert de stichting ook een aantal activiteiten voor leden en niet-leden. Normaliter in Museum Joure, maar in verband met de coronamaatregelen wijkt de vereniging deze keer uit naar de Hobbe van Baerdkerk. Voor het eerst organiseert de stichting een lunchlezing. Bezoekers kunnen tijdens de lezing van de lekkere broodjes knabbelen.

Voor leden is de entree en de lunch gratis. Niet leden zijn van harte welkom en betalen € 7,50. Nog handiger is om meteen lid te worden. U betaalt dan een bijdrage van minimaal € 20 en profiteert ook van de andere voordelen die een dergelijk lidmaatschap bieden:
- een Vriendenkaart
- vrij entree voor twee personen in het Museum Joure
- 15% korting in museumwinkel de Witte Os.