JOURE - Op 16 december organiseerde It Toanhús voor het eerst een voorspeelavond in de zaal It Kofjelokaal van Museum Joure. Een succesvolle avond! Tijdens de avond werd ook symbolisch de piano overgedragen, die It Toanhús aan Museum Joure in bruikleen geeft. Leerlingen van It Toanhûs lieten de piano vervolgens horen op deze prachtige locatie.

“Deze piano is een mooi voorbeeld van de samenwerking die we als instellingen in De Fryske Marren steeds meer opzoeken,” vertelt Iris Nutma, directeur van Museum Joure. “Ons museum heeft een prachtig zaaltje, dat heel geschikt is voor kleinschalige concerten. Maar het organiseren daarvan is natuurlijk niet onze expertise. Gelukkig zijn de lijntjes met It Toanhûs kort en zijn zij bereid om ons hierbij te ondersteunen. En hebben ze zelfs een piano beschikbaar gesteld.”

Emily Diepeveen vult hierop aan: “Als Toanhûs streven wij er naar om voor onze leerlingen podia te creëren buiten de locaties van It Toanhûs en het liefst in samenwerking met onze culturele partners. It Kofjelokaal is uitermate geschikt als concertlocatie voor kleine ensembles, door hier een piano te plaatsen, creëren wij voor onze leerlingen een pracht van een podium midden in het hart van Joure.”