JOURE - Morgenochtend vertrekken Claudia Goossen en Piet van Dam om 7:00 uur vanuit Joure richting Katowich in Polen met een Humanitaire hulprit voor de slachtoffers in Oekraïne.

“Ik kan rijden!” dacht Claudia toen ze de vreselijke beelden van de oorlog in de media zag. Ze vroeg zichzelf af: "Wat kan ik doen, hoe kan ik helpen? Ja, hulpmiddelen met een vrachtwagen aan het adres van de slachtoffers brengen."

Het idee had ze al langer, maar ze gaf er nog geen ruchtbaarheid aan. Thuis wisten ze nog van niets en het was nog even aftasten wat haar vriend en vier kinderen van dit nobele plan zouden gaan vinden. Toen Claudia eenmaal thuis vertelde dat ze naar het oorlogsland wilde afreizen om hulp te bieden, merkte de familie dat ze het meende. Zij weten als geen ander dat wanneer Claudia iets in haar hoofd heeft dat het er niet meer uitgaat. Ze zocht alleen nog een bijrijder en dan kon de zoektocht naar de vrachtwagen en de lading beginnen.

Iets wat ze nooit had verwacht is dat haar eigen vriend Piet zei: “Dan ga ik met je mee!”. Deze 2 helden van de weg zijn op zoek gegaan naar een trekker oplegger om hun missie te volbrengen.

Via Facebook plaatsten zij een oproep: Wie stelt zijn truck en oplegger beschikbaar voor het goede doel?

Het bericht werd massaal gedeeld en binnen een aantal uren kregen zij een reactie van eigenrijder Taeke Stoker die zijn Scania met oplegger beschikbaar stelde. Hij stelde zijn wagen beschikbaar en daarmee ging voor hem ook echt een wens in vervulling om hulp te bieden voor de mensen in Oekraïne. Hij regelde alle zaken rondom de tol, verzekering en internationale papieren. Via Noodhulp Oekraïne in Hoogeveen is de lading met hulpgoederen geregeld. Voor vertrek is door Washmobile in Heerenveen een kosteloze wasbeurt uitgevoerd. De dieselolie wordt gedoneerd door Werff talent logistiek personeel uit Heerenveen en nu kan dan echt de reis beginnen.