JOURE - Het is code rood voor het klimaat. Onze vruchtbare delta wordt aan alle kanten bedreigd. Dit gaat Friesland niet voorbij. Er is doortastende en impactvolle actie nodig. Ook de FMF (Friese Milieu Federatie) constateert dit. Om beter antwoord te krijgen op de vraag: ‘hoe moet deze klimaatcrisis worden aangepakt?’, besteden zij hier maandag 20 december aandacht aan tijdens de online Groenlunch.

Douwe Kootstra, schrijver, verteller en columnist, heeft speciaal voor de Groenlunch een column geschreven. Hierin kijkt hij met kritische blik naar de Friese aanpak van de klimaatcrisis tot nu toe.

Aan tafel schuiven naast Douwe Kootstra ook Klaas Sietse Spoelstra – Nij-Sicht, Jacqueline Hofstede - Lean Innovation Network, YNOVA, biologisch boer Gerben Engwerda, Ellis Mourits - Klimaatcoalitie en Suzanna Bekkema – programmanager Klimaat en Energie FMF aan. Op prikkelende en verfrissende wijze delen zij hun visie tijdens een paneldiscussie onder leiding van FMF directeur Hans van der Werf. Daarbij kijken ze vooral vooruit: welke aanpak past het beste bij Friesland? Wie voelt zich eigenaar van de oplossing? En is het niet tijd voor een meer integrale blik op deze crisis? En wat kan de FMF doen om daar een concrete bijdrage aan te leveren?

Ook FMF heeft daar zelf al over nagedacht. Tijdens de Groenlunch doen zij een bekendmaking die direct te maken heeft met hoe zij denken hoe deze klimaatcrisis kan worden aangepakt.

Wilt u ook meekijken met de online Groenlunch van maandag 20 december? Meld u zich dan nu kosteloos aan via www.fmf.frl/nieuws/groenlunch-klimaat/