JOURE - Tijdens de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen. Traditiegetrouw is het in Friesland dan de week van ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Dit jaar met het thema ‘Water’. Museum Joure organiseert in deze week een prachtige activiteit, namelijk een Maakfabriek ‘drukken’. Voor alle kinderen is het de uitdaging om voor hun nieuwe waterdrankje een eigen verpakking te maken! Eerst neem je een kijkje bij de drukkerij in het museum en dan ga je als een echte designer zelf aan het werk. Schrijf je snel in (via www.museumjoure.nl).

De drukkerij laat de oude boekdruktechniek uit het begin van de twintigste eeuw zien. Drukpers, degelpers, regelzetmachine, snijmachines en andere fascinerende machines. Je kunt het allemaal vinden in de drukkerij. Vroeger maakten de letterzetters ook het ontwerp. Zou jij dat ook kunnen? Voor het heerlijke nieuwe waterdrankje dat Museum Joure heeft ontwikkeld?
Ga op ontdekkingstocht door het museum om uit te zoeken hoe het drankje smaakt en hoe het drukproces in zijn werk gaat. Ben je goed op de hoogte? Dan ga je zelf aan de slag en maak je je eigen unieke verpakking!

Praktische info
De Maakfabriek tijdens Help pake en beppe de vakantie door wordt georganiseerd op 18, 19, 20 en 21 februari. Je kunt op verschillende momenten starten, nl. om 10.15, 11.30, 13.00 en 14.30. Houd er rekening mee dat de activiteit tenminste 1,5 – en vaak wel 2 uur - duurt. Om uiterlijk 16.30 sluit de Maakfabriek.
Per groep is er plek voor ca. 15 kinderen. Ze richten zich daarbij op kinderen in de leeftijd van 6 tot ca. 14 jaar. Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan van tevoren in via hun website. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kun je op de dag zelf je nog opgeven bij de balie.
Kosten? Op vertoon van 1 betalende volwassene mag een kind gratis naar binnen. Ieder kind hoeft dan alleen de materiaaltoeslag te betalen van € 1,50 per kind. Let op, ze verwachten dat de ouders bij de kinderen blijven en dus ook het museum bezoeken. Entreeprijs voor ouders is € 7,50 incl. een kopje koffie/thee. Uiteraard is de museumkaart gewoon geldig deze dagen.