JOURE - Van 15 t/m 18 april zijn in It Kofjelokaal van Museum Joure een filmdocumentaire en expositie te zien over Tweede Wereldoorlog in Haskerland en de daaropvolgende bevrijdingsfeesten. Beide zijn samengesteld door het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân ter gelegenheid van de viering van 75 Vrijheid in 2020, maar kunnen door Corona beperkingen nu pas worden vertoond. Er is gebruik gemaakt van foto’s, documenten en filmbeelden van Haskerland tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Rode draad in de documentaire is het dagboek van melkboer Piet Hoekstra die als jongetje de oorlog meemaakte en vijf jaar lang dit dagboek bijhield.

Film en expositie laten interessant oud beeldmateriaal zien, variërend van foto’s, krantenknipsels en documenten over plaatselijke gebeurtenissen uit die tijd en zelfs nog een originele film over de bevrijdingsfeesten in Joure. Beide zijn samengesteld door het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân, een werkgroep binnen het Museum Joure. Iedere dag zijn er mensen van de organisatie aanwezig, die graag vertellen over de totstandkoming van deze expositie en de prachtige film.

Film en expositie zijn toegankelijk op vrijdag 15 en zaterdag 16 april van 10 – 17 uur en op zondag 17 en maandag 18 april van 13 – 17 uur. De film draait doorlopend. Entree is gratis (kaartje voor het museum is ook niet noodzakelijk).
Ingang Midstraat 99 of Museumstraat 2.