JOURE - De expositie van kunstenaar Klaas Gubbels (1934) met als titel ‘Rondom Kaskade’ is verlengd t/m 3 januari. Aanvankelijk zou de expositie tot 15 november te zien zijn. Vanwege de belangstelling voor deze expositie, heeft Museum Joure besloten de tentoonstelling te verlengen.

Aanleiding voor de expositie is de komst van het grote beeld Kaskade naar Joure, dat geplaatst is in het park bij Museum Joure. Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koffie- en theepotten. Het beeld Kaskade bestaat dan ook uit grote gestapelde koffiekannen van geverfd Cortenstaal. Maar ook tafels en stoelen en een fles, schaakbord en krant zijn onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt. In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft hij naar de essentie, naar de 'waarheid' van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land. In de expositie is onder andere het tot stand komen van het beeld ‘Kaskade’ te zien. Verder nieuw en eerder werk waarin de kunstenaar de veelzijdigheid van een enkel onderwerp in zijn essentie toont.

Het beeld van zes meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en dus tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot.

Voor de expositie geldt de reguliere entreeprijs van Museum Joure, kaarten voor het museum zijn online te bestellen via www.museumjoure.nl. NB. Vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen is reserveren verplicht.