LEMMER - Het Lemster Dickens Festijn heeft dit jaar te maken met twee gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis van Lemmer. December 1824: Een hevige storm teistert al dagen de kust van de Zuiderzee. De inwoners van Lemmer zien met angst hoe het water stijgt. Lukt het de voeten droog te houden? Een eeuw later is de feestelijke opening van het stoomgemaal. De lemmer viert de industriële revolutie. Op 14 en 15 december 2024 gaat Lemmer voor de 6e keer terug in de tijd. Met het thema 'Stormvloed' hebben we weer veel mooie acts, muziek en activiteiten klaarstaan.

Beleef het Lemster Dickens Festijn 2024

Het Lemster Dickens Festijn is een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens, komt men terecht in een wereld vol bijzondere personages. Ontmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer.

Ruim 350 acteurs en figuranten nemen de bezoekers mee in de oude tijd. Ook is er volop muziek te horen; koren zingen zeemansliederen, orkesten spelen hun repertoire uit het verleden en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swingt iedereen mee met de muzikanten. Verdeeld over twee dagen zijn er 30 muzikale acts te beluisteren. De sfeervolle kerstfair en de diverse locaties voor een hapje of een drankje maken de Dickens belevenis in hartje Lemmer compleet.

Bekende en nieuwe acts

Extra spannend maakt dit jaar de naderende stormvloed. Houden alle acteurs en figuranten droge voeten? Ruim 40 kleine toneelstukjes en optredens over de route van ongeveer 3 kilometer, nemen de acteurs en artiesten je mee in hun belevenissen van toen. Naast oude bekenden als de heelmeester, Ghost Alley en de weeskinderen, zijn er dit jaar ook veel nieuwe acts aan het programma toegevoegd. Neem een kijkje bij de textielfabriek, de poloclub of wees getuige van de historische openingshandeling van het stoomgemaal. Kom dit en nog veel meer meemaken op 14 en 15 december in Lemmer!

Van en door vrijwilligers

Het Lemster Dickens Festijn draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Er doen zo'n 350 acteurs mee - in meer dan 40 acts. En laten we ook de koren en (lokale) muzikanten niet vergeten. Daarnaast zijn er nog eens bijna 200 vrijwilligers voorafgaand en tijdens het weekend actief betrokken bij de organisatie van het festijn.

Personages en figuranten die mee willen spelen kunnen zich vanaf nu al opgeven via de website www.lemsterdickensfestijn.nl

Meer informatie

Dit jaar is de 6e editie van het Lemster Dickens Festijn. Het evenement is op zaterdag 14 december van 16.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 15 december van 14.00 uur tot 19.00 uur in het centrum van Lemmer. Tickets zijn vanaf oktober online te koop via www.lemsterdickensfestijn.nl en bij een aantal verkooppunten. In de voorverkoop zijn de tickets €6,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen van 4-12 jaar en tot en met 3 jaar gratis. Aan de kassa zijn de tickets €7,00 voor volwassenen en voor kinderen van 4-12 jaar €5,00.

Ons festijn kunnen we niet zonder sponsoren organiseren. Daarom zijn we heel blij dat veel ondernemers uit Lemmer en omgeving het Dickens Festijn steunen door een act te sponsoren of met een advertentie in de Lemster Dickens Telegraph.