JOURE - Van 20 juli t/m 31 augustus is het iedere donderdag ‘DemoDonderdag’ bij Museum Joure. Op deze dagen staat de passie van ambachtslieden en ondernemers centraal. Ze geven demonstraties, vertellen verhalen over bekende Jouster ondernemers Douwe Egberts en Keverling, of nemen je mee op een mini-rondleiding – langs Jouster klokken bijvoorbeeld. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan er tenminste drie mensen voor je klaar.

Demonstraties, verhalen en rondleidingen


Op een DemoDonderdag is er altijd een verteller die over de Jouster maakindustrie vertelt. De verhalen variëren en gaan bijvoorbeeld over de geschiedenis van Douwe Egberts, de klokmakers in Joure of de kopergieterij van Keverling. Ook zijn er iedere donderdag één of meer ambachtslieden aanwezig, zoals een koffiebrander, theezakjesmaker, drukker, tingieter of koperslager.

ZomerMaakfabriek voor kinderen

Voor kinderen is er deze zomer De ZomerMaakfabriek: een programma vol leuke doe-activiteiten (binnen en buiten) die op eigen gelegenheid gedaan kunnen worden.

Online boeken aanbevolen
Voor de DemoDonderdagen en de ZomerMaakfabriek betaal je géén toeslag, maar alleen de gewone entreeprijs, deze is inclusief lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de schaduwrijke museumtuin. Tip: boek je online, dan krijg je € 0,50 korting en weet je zeker dat er plek is.

Museum Joure, daar maak je het

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum zie je hoe verschillende producten gemaakt werden en worden. Van koffie en thee van D.E, tot Friese klokken, drukwerk en sierlijke metaalwaren. Meer op museumjoure.nl.