JOURE - Er zijn in Nederland nog steeds mensen die niet goed op de hoogte zijn van de maatregelen die er op dit moment zijn. Dat is zorgwekkend aangezien het van belang is dat iedereen zich aan deze maatregelen houdt. De maatregelen die getroffen worden om het coronavirus onder controle te krijgen zijn ingrijpend, maar hard nodig. Daarom moet iedereen zijn of haar best doen om zich zo goed mogelijk aan de regels te houden. Zo zorg je er samen voor dat deze maatregelen zo snel mogelijk voorbij zijn. Als mensen de maatregelen aan hun laars lappen, kan dat e toe leiden dat er meer besmettingen bij komen. ‘

Waarom zijn er strenge maatregelen?
De maatregelen die er op dit moment zijn, zijn hard nodig om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Deze maatregelen zijn op dit moment zo streng omdat de ziekenhuizen vol liggen met coronapatiënten. De zorg is daardoor overbelast en heeft tijd nodig om iedereen te genezen. Als er dan alsmaar meer nieuwe patiënten bijkomen, duurt het niet lang meer voordat de ziekenhuizen zo vol liggen dat niet iedereen de zorg kan krijgen waar hij of zij recht op heeft. Dat is een situatie die we in een land als Nederland koste wat kost moeten vermijden. Daarom is het nodig om dit soort strenge maatregelen te hanteren. Als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is gedaald, kan er gekeken worden naar het versoepelen van de huidige maatregelen. Dit zal dan in kleine stappen gebeuren om te kijken wat de effecten van de versoepelingen zijn.

Coronatest
Iedereen in Nederland kan meehelpen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door thuis te blijven als je klachten hebt. Op die manier voorkom je dat je onbewust iemand besmet. Het is vervelend om thuis te zitten omdat je een beetje verkouden bent, maar dit is echt belangrijk in deze tijd. Om erachter te komen of je besmet bent of niet, kun je een coronatest doen. Informatie daarover vind je bij: coronatest in Joure hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl Het is verstandig om direct als je klachten hebt een coronatest in te plannen. Zo kom je er zo snel mogelijk achter of je besmet bent of niet. Dat is fijn aangezien je daardoor weet of je nog tien dagen in quarantaine moet of dat je weer mensen kunt zien.

Waar kun je een coronatest doen als je woonachtig bent in Joure?
Coronatest in Joure: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je op deze link klikt, word je doorgestuurd naar een overzicht van alle testlocaties in de omgeving van Joure. Dat is handig voor mensen die in Joure wonen en zo snel mogelijk willen weten of ze corona hebben. In dit overzicht staan namelijk alleen de locaties waar je een sneltest kunt doen. De teststraten van de GGD staan er dus niet bij. Daar kun je namelijk alleen een PCR-test doen. Hierbij duurt het langer voordat de uitslag bekend is.