JOURE - Uit honderden tekeningen vanuit alle Meilân basisscholen, is Norah van it Haskerfjild als winnares uitgekozen. Mascotte Meila heeft vandaag kennisgemaakt met haar ontwerpster. Meila werd feestelijk ontvangen op het plein door leerlingen, ouders en medewerkers.

Er was vanmiddag niet alleen een verrassing voor Norah; Vandaag zijn vooral juf Anneke, juf Elly en meester Gerton in het zonnetje gezet. Juf Anneke gaat met pensioen, Juf Elly werkt 40 jaar in het onderwijs en meester Gerton telt zijn 25ste onderwijsjaar. Tussen alle voorstellingen van leerlingen door, heeft Meila even mee gefeest.

Norah werd in februari uitgeroepen tot de winnares van de mascotte tekenwedstrijd. Een initiatief om creativiteit en betrokkenheid te stimuleren. "Meila is heel mooi geworden en lijkt best wel goed op mijn tekening," vertelde ze in de microfoon.

Meila wordt een nieuw vriendje voor alle leerlingen van de Meilân scholen. De Mei-scotte zal regelmatig langsgaan bij de scholen en hun activiteiten. Op 2 juli gaat Meila kennismaken met kinderen uit de leerlingenraden van alle 15 scholen tijdens een samenkomst op de E.A. Borgerschool in Joure.