HEERENVEEN - Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 750 VMBO-leerlingen die meedoen aan Zuid Friesland On Stage staan voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Wilt u hen een inkijkje geven in de praktijk van uw beroep? Werk dan mee aan het VMBO Beroepenfeest en de Doe Dag van de 4 e editie van Zuid Friesland On Stage.

In de afgelopen drie edities hebben bijna 3000 VMBO leerlingen uit Zuid Friesland op deze wijze kennis kunnen maken met bedrijven en beroepen in de regio. Dit heeft hen enorm geholpen bij de keuzes die ze moeten maken voor vervolgopleidingen. Het kan zomaar zijn dat een bedrijf tijdens Zuid Friesland On Stage zijn of haar medewerker van de toekomst ontmoet. Want bij de 3e editie hebben leerlingen gezegd: ‘Ik weet het nu zeker: dit wil ik worden!’.

Niet alleen de leerlingen waren enorm enthousiast, ook de bedrijven die mee hebben gedaan. Ze konden meteen het talent in leerlingen ontdekken en zagen leerlingen veranderen: ‘De leerlingen komen een beetje stil binnen, maar verlaten met een grote glimlach en tevreden gezicht het bedrijf; wat leuk om dat verschil te zien!’, aldus één van de deelnemende bedrijven.

Wilt u deze ervaring ook niet missen? En de VMBO leerlingen in de regio helpen door mee te doen? Meld u dan aan als beroepsbeoefenaar voor de 4e editie van Zuid Friesland On Stage. Het beroepenfeest is op 12 maart 2020 ’s middags en de Doe Dag op 31 maart 2020 op de ochtend en/of middag. Aanmelden kan via de website www.zuidfrieslandonstage.nl. Werktijd uitzendburo, partner van Zuid Friesland On Stage, is inmiddels ook gestart met de werving van beroepsbeoefenaren.

Zuid Friesland On Stage is een initiatief van de vmbo-scholen OSG Sevenwolden, Bornego College, Nordwin College, Kei College, Zuyderzee Lyceum, Linde College en Terra vanuit de vestigingen Wolvega, Heerenveen, Joure, Grou en Lemmer.