JOURE - Traditiegetrouw doet Museum Joure in de voorjaarsvakantie mee aan ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Van dinsdag 28 februari t/m vrijdag 3 maart mogen kinderen ‘op vertoon’ van hun pake, beppe of een andere volwassene gratis naar binnen. Er is van alles te doen voor kinderen én hun begeleiders.

Mooie dingen maken van blik
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen aan de slag met het recyclen van blikken en ander metaal. Het ‘recycleproces’ begint met een korte route door het museum om verschillende metalen objecten en blikken te bekijken. Daarna gaan ze naar het Maaklokaal. Daar maken ze, onder begeleiding van museumdocenten, een kunstwerk of een fantasiefiguur. Van blik en andere metalen. Inspiratie genoeg in het Maaklokaal! Materiaalkosten zijn € 2,00 per kind.

Oan it wurk-kistje voor alle leeftijden

Voor kinderen die niet meedoen aan de blik-recycle-maakfabriek staat een Oan it wurk-kistje klaar. Geschikt voor alle leeftijden. De leuke doe-activiteiten in dit gereedschapskistje leiden je al makende door het museum. Zo stel je je eigen theesmaak samen, maak je deze tot een echt theezakje en krijg je in het museumcafé heet water om je thee te proeven. Ook ga je koffie malen en kun je je naam in metaal ponsen.

Goed om te weten:
· koop alvast je eigen kaartjes en het gratis kaartje voor de kinderen via www.museumjoure.nl
· de materiaalkosten voor de blik-recyclefabriek betaal je bij aankomst in het museum (gepast cash betalen is handig)
· kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een betalende bezoeker het museum bezoeken en meedoen aan de activiteiten.

Expositie Blik op Friesland | Friesland op blik
Geert Hof heeft door de jaren heen honderden blikken en andere kruideniersverpakkingen verzameld, afkomstig van meer dan 75 Friese bedrijven. Het zijn prachtig vormgegeven kunstwerkjes. Tot en met 5 maart exposeert hij een speciale selectie in Museum Joure. De tentoonstelling biedt een uniek kijkje in de wereld van reclame-uitingen en is een fantastische inspiratie voor alle kinderen die met blik aan de slag gaan.