JOURE - Binnenkort wordt het lange pad, achter de vijver tegen de Boeresingel richting het bruggetje, in Park Heremastate in Joure aangepakt. We hebben de afgelopen jaren al verschillende werkzaamheden in het park uitgevoerd, waaronder: het gedeelte voor de Oranjerie, het deel met de berg en het parkpodium. Vanaf dinsdag 30 maart (week 13) gaan wij aan de slag met de laatste afrondende werkzaamheden. Op die manier zorgen we ervoor dat de beleving verder wordt verhoogd en het park weer één geheel wordt. De werkzaamheden duren ongeveer een week en het pad wordt dan tijdelijk afgesloten.


Paden en zichtlijnen
Tijdens het werk gaan we het pad op een aantal plekken, om de Rododendrons heen, omleggen. Ook planten we meerdere Rododendrons aan. Dit om het iets meer aan de hedendaagse stijl te voldoen. Op die manier willen we de beleving in het park verhogen en gelijktijdig zorgen dat de kwaliteit van het pad omhoog gaat. Momenteel wordt het regelmatig drassig vanwege regenval en hierdoor is het park niet voor iedereen toegankelijk. Ook wordt het park meer één geheel door toepassing van dezelfde verharding.

Daarnaast halen we een aantal stobben, langs de wal aan het lange pad richting het bruggetje, weg. Op een aantal plekken verlagen we de wal tegen de vijver aan zodat er hier en daar meer zicht komt op het water. De wal wordt gedeeltelijk weer ingeplant met struiken en een groot deel zaaien we weer in met een bloemenmengsel, waaronder stinzenplanten en bloembollen. Goed voor de biodiversiteit! Tot slot wordt aan de voorzijde van het park een klein gedeelte bosplantsoen weggehaald om vanaf de Harddraversweg meer zicht te creëren op de vijver en het park.