LEMMER/JOURE - In de afgelopen maanden is er - door medewerkers van de buitendienst - veel vandalisme geconstateerd in de gemeente. Het gaat dan om schade aan gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte, waaronder aan: bushokjes, doeken en sportvelden. De kosten van de verschillende vernielingen lopen jaarlijks op tot duizenden euro’s. De vernielingen gebeuren in de hele gemeente, onder meer in: Balk, Lemmer, Joure, Oudemirdum en Langweer. Als gemeente doen wij aangiftes van de schades bij de politie.


Vernielingen aan sportvelden

Er is onlangs veel vernield op de sportvelden. Zo is op de kunstgras voetbalvelden van CVVO in Lemmer, VV Balk en SC Joure brandschade aangetroffen in de kunstgrasmatten. Daarbij troffen wij een barbecue aansteker aan bij SC Joure. Ook is een dug-out vernield. Bij VV Oudehaske maken vandalen continu de hekwerken kapot. De kosten voor zowel de reparaties van de kunstgrasvelden (per brandplek), de dug-out als het hekwerk loopt al snel op naar € 1.000 per reparatie.

Vernielingen aan bushokjes

Naast bovengenoemde vernielingen hebben wij dit jaar al 28 kapotte ramen van bushokjes vervangen. Deze vernielingen heeft ons inmiddels al meer dan € 16.000 gekost.

Getuige? Meld het!

Het is de politie nog niet gelukt om een zaak op te lossen. Daardoor kan men we de kosten niet op de dader(s) verhalen. We willen deze vernielingen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Wanneer het toch gebeurt, willen we graag informatie hebben over de dader(s). Bent u getuige van de vernieling van een bushokje? Dan vragen wij u om dit rechtstreeks te melden bij de politie (0900-8844) of bij de gemeente via telefoonnummer 14 05 14. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl). Zo kunnen we samen de vernielingen tegengaan.