JOURE - Het is fijn dat de Jouster Merke dit jaar weer op vertrouwde wijze kan doorgaan. In dit bericht vindt u een aantal praktische zaken op een rij.

Jouster Merke sinds 1466

De Jouster Merke is de jaarmarkt van Joure die jaarlijks op de vierde donderdag in september wordt georganiseerd. Dit jaar is dat 22 september. De jaarmarkt in en rondom de Midstraat bestaat sinds 1466 en heeft dit jaar ca. 200 standhouders. Bij de Appelwyk is de paardenmarkt en in park Herema State is de Agrarische Schouw. Om 7.00 uur wordt het Jouster Merke klokje geluid door burgemeester Fred Veenstra en is de markt geopend, om 11.00 uur opent de kermis aan de Sinnebuorren. De horeca is open en op vrijdag 23 en zaterdag 24 september is het Jouster Merke feest met muziek bij de Jouster toer. Op zondag 25 september is de Jouster Merkeloop, op maandag 26 september zijn de paardenkoersen op de Nutsbaan en ’s avonds om 22.00 uur wordt de Merke afgesloten met een vuurwerkshow.

Parkeren en pendelen tijdens Jouster Merke

Om bezoekers zo goed mogelijk gelegenheid te geven de Merke op 22 september te bezoeken, is bij bedrijventerrein de Woudfennen Joure (via de Pasteurweg) een groot parkeerterrein beschikbaar. Hier kunt u de hele dag gratis parkeren. Vanaf hier rijden die dag pendelbusjes om u in het centrum van Joure te brengen en weer terug (kosten retour € 2,00). Zie ook het kaartje.

Verkeersmaatregelen rondom Jouster Merke

In verband met de Jouster Merke en de opbouw van de kermis, is vanaf maandag 19 september t/m maandag 26 september het parkeerterrein aan de Sinnebuorren voor een deel afgesloten voor verkeer, zodat u hier beperkt kunt parkeren. Op donderdag 22 september zijn de Sinnebuorren en diverse andere straten rond de Midstraat, afgesloten voor verkeer. Ook geldt er een parkeerverbod voor een aantal straten rondom het centrum. De afsluitingen en parkeerverboden worden op locatie aangegeven met borden. Hier vindt u een volledig overzicht van de straten, de exacte tijdstippen van de afsluitingen en een plattegrond.

Gemeentehuis Herema State op Jouster Merke donderdag gesloten; milieuterrein open

Op donderdag 22 september is het gemeentehuis in Joure, Herema State 1, gesloten in verband met de Jouster Merke en de Agrarische Schouw in het park. Telefonisch zijn we wel bereikbaar. U kunt terecht van 09.00-12.00 uur op de servicepunten in Balk en Lemmer. Heeft u een afspraak gemaakt op de vestiging Woudstate in Joure, dan gaat dit gewoon door. De milieuterreinen in Joure en Lemmer zijn open volgens de normale openingstijden.

Niet parkeren in park Herema State in week van Jouster Merke

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 september is het niet mogelijk om te parkeren in park Herema State, Joure. Dit door de op- en afbouw van de Agrarische Schouw. Zowel de laan als de parkeerplekken in het park zijn niet bereikbaar voor auto’s. Met uw fiets kunt u wel in het park, maar houdt u s.v.p. rekening met de werkzaamheden.

We wensen iedereen een gezellige Jouster Merke toe!