JOURE - Bij het vernieuwde knooppunt Joure komt een opvallend kunstwerk. Begin vorig jaar koos het college van B&W voor een ontwerp van Lemster kunstenares Siska Tol. Een ballon van staal met daarin herkenbare Friese en Jouster elementen zoals paarden, vogels en natuurlijk de luchtballonvorm. Voor het kunstwerk is nu een passende plek gevonden in de buurt van het knooppunt.

Naast oprit richting Lemmer

Na het uitwerken van het kunstwerk volgde een ingewikkelde zoektocht naar een passende plek. Het kunstwerk moest goed zichtbaar zijn, de verkeersveiligheid niet beïnvloeden en passen op de ondergrond. Die plek is nu gevonden langs de snelweg rond het eind van de oprit van de A6 richting Lemmer. Het acht meter hoge kunstwerk komt op een twee meter hoge terp te staan en is daarmee goed zichtbaar vanuit alle rijrichtingen.

Plaatsing na vergunningsprocedure
Voor het plaatsen van het kunstwerk is een omgevingsvergunning nodig. Deze wordt binnenkort aangevraagd en gepubliceerd. Er kan dan gedurende zes weken bezwaar ingediend worden. Afhankelijk van de bezwaren, zal het kunstwerk naar verwachting begin volgend jaar geplaatst worden. Te downloaden locatie Landmark