DE FRYSKE MARREN - Wethouder Luciënne Boelsma van gemeente De Fryske Marren vraagt alle inwoners die in financieel zwaar weer zitten om zich te melden bij de gemeente. "Wy sjogge dat der minsken binne mei soargen oer har finansjele sitewaasje en wy ha in soad regelings dy't helpe kinne."


Gemeente De Fryske Marren biedt nu al ondersteuning aan mensen met geldzorgen, maar nog niet iedereen is in beeld. De wethouder hoopt dat iedere inwoner met financiële problemen een beroep gaat doen op de regelingen. "We begripe dat dit net alles oplost, mar as wy in lytse bydrage leverje kinne is dat al winst."

Budgetcoach

Inwoners kunnen bij hun financiële administratie hulp krijgen van een gemeentelijke budgetcoach, die bovendien bekijkt voor welke regelingen een inwoner in aanmerking komt. Een voorbeeld van zo'n regeling is het kindpakket. Dit is een bijdrage voor schoolspullen, zwemles of een schoolreisje van de kinderen.

Inloopbijeenkomsten aanvraag energietoeslag 2022

Een andere vorm van ondersteuning biedt de gemeente bij het aanvragen van de energietoeslag 2022. In maart vinden drie inloopmomenten plaats, waarbij inwoners hulp krijgen bij het aanvragen van deze toeslag.

Inloopmomenten:

Vrijdagochtend 3 maart van 09:30 - 12:00 uur in de Treemter in Balk

Maandagmiddag 13 maart van 14:30 - 17:00 uur in 't Pac in Lemmer

Donderdagavond 23 maart van 19:00 - 21:30 uur in de bibliotheek in Joure

Overzicht

Een overzicht van alle regelingen staat op de gemeentelijke website. Op de hoofdpagina is een knop 'Geldzaken en schulden', waarna met een muisklik alle mogelijkheden zichtbaar zijn. Daarnaast kan iedere inwoner via de website www.datgeldtvoormij.nl zelf een check doen. Liever persoonlijk contact? Dat kan natuurlijk ook: neem bij geldzorgen contact op met het sociale wijkteam van de gemeente via 14 05 14.