JOURE - Waar het knooppunt Joure vroeger een herkenningspunt van zichzelf was, is bij het nieuwe knooppunt ruimte voor een nieuw herkenningspunt. Het college heeft daarbij gekozen voor een kunstwerk van Siska Tol uit Lemmer. De komende tijd wordt gezocht naar een goed passende locatie bij het knooppunt Joure.

Verder uitwerken

Kunstenares Siska Tol ontwierp een kunstwerk dat volgens haar en het college uitstekend past bij Joure. Het werk heeft de vorm van een luchtballon met daarop diverse herkenbare Friese en Jouster elementen. Het concept wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Ook wordt gekeken naar de beste locatie bij het knooppunt. Bij deze uitwerking werken de gemeente en kunstenares samen met de stichting Vleckemarketing Joure.

Markeringspunt
Iedereen kent wel een herkenningspunt langs de Nederlandse wegen. De een wat groter dan de ander. Bij het knooppunt Joure komt dus ook zo’n herkenningspunt, een zogenaamde landmark. Niet zo omvangrijk als de olifanten bij Almere, wel een kunstwerk dat kenmerkend is voor Joure. Het is de afronding van het nieuwe knooppunt Joure. Het kunstwerk wordt gefinancierd vanuit het project.