SINT NICOLAASGA - Op maandag 17 augustus werd de Doniahal in Sint Nicolaasga officieel heropend. Na enkele maanden herstel kan er - in het nieuwe seizoen - weer volop worden gesport in de sporthal. Wethouder sport Jos Boerland van gemeente De Fryske Marren bracht een bezoek aan de eerste sportieve gebruikers: de leerlingen van basisschool It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga.

“Wij zijn blij dat er weer gesport kan worden in de sporthal. We willen alle gebruikers van de Doniahal enorm bedanken voor hun begrip en de samenwerking met onze gemeente. Het was een lastige periode voor de sportverenigingen die hun trainingen, lessen en wedstrijden op een andere locatie moesten organiseren. Gelukkig hebben we dit in gezamenlijkheid kunnen realiseren”, aldus wethouder Boerland.

Werkzaamheden sporthal na brand
Na de brand op 29 november 2019 is er volop gewerkt aan het herstel van de sporthal. De grootste schade werd veroorzaakt door wat niet zichtbaar is, namelijk: rook- en roetschade. Er zijn allerlei dak,- wand,-, plafond,- en vloerwerkzaamheden uitgevoerd om dit te herstellen. De vloer is een tijd lang gedroogd met speciale drogers om het vocht uit het hout en de betonnen ondervloer te verwijderen. Vervolgens is de vloer opnieuw gelakt en geschuurd. Daarnaast is er LED-verlichting aangebracht en een nieuw belijningsplan gemaakt voor de velden.