DELFSTRAHUIZEN - Langs de Pier Christiaansleat in Delfstrahuizen – ten zuidoosten van het Tsjûkemar - wordt in 2021 een toeristische camping met jachthaven ontwikkeld. Gemeente De Fryske Marren heeft de grond daarvoor verkocht aan Gooische Hart Recreatie B.V. uit Nes (gemeente Heerenveen). Het plan bestaat uit een havengebouw met ontvangstruimte en sanitaire voorzieningen, chalets, kampeerplaatsen voor tenten en caravans, vaste ligplaatsen en passantenligplaatsen.

Verkoop bij inschrijving
Gemeente De Fryske Marren zocht een exploitant die de locatie aan de Bûtertonne in Delfstrahuizen op een professionele wijze tot ontwikkeling kan brengen. Belangstellenden konden zich tot en met 23 april inschrijven op de kavel. De inschrijvers kregen de gelegenheid om hun plan te presenteren aan de selectiecommissie. Bij de ontwikkeling van het plan was het belangrijk dat er samenhang bestond met de bestaande omgeving.

Vragen?
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de heer Gaby Johan Broekhuijsen, email: gaby@parcestate.com, telefoon 06 22 79 32 49 of de heer Arie de Jong, email: arie@dejongnes.nl. telefoon 06 53 15 38 94, beiden werkzaam bij Gooische Hart Recreatie b.v.