DE FRYSKE MARREN - In drukke toeristische plaatsen in de gemeente worden deze week extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te beperken. In de vakantieperiode blijkt het op een aantal plekken vooral lastig om afstand te houden. Door extra voorlichting aan bezoekers en een aantal maatregelen in de openbare ruimte probeert men de drukte in goede banen te leiden. 'Zo houden we al onze dorpen gezellig en veilig', aldus de gemeente.

Extra voorlichting aan bezoekers

We merken dat bezoekers van de centra van onze toeristische kernen zich minder goed aan de regels houden. Daarom zetten we de belangrijkste regels op posters en flyers en verspreiden die in plaatsen waar het te druk is. Ook worden er borden geplaatst waarop met name het afstand houden wordt benadrukt. De posters, flyers en borden zijn tweetalig, Duits en Nederlands.

Wilt u als ondernemer ook een poster voor uw raam hangen of een flyer uitdelen aan uw gasten? Dan kunt u hieronder een exemplaar downloaden om af te drukken.

Verkeersmaatregelen
Behalve de extra voorlichting, zullen we op plekken waar afstand houden moeilijk gaat aanvullende maatregelen nemen. Zo wordt de looprichting op (het smalle deel van) de Langestreek en Oudesluis in Lemmer éénrichtingsverkeer. In de passage tussen de Nieuwedijk en Tramweg worden door middel van obstakels twee looprichtingen aangebracht.

Te downloaden: